YARIN BİZİM ENG

YARIN BİZİM

GDN olarak içeriğinin oluşturulmasına destek verdiğimiz Yarın Bizim Projesi Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı’nın danışmanlığında, Sabancı Topluluğu tarafından yürütülmektedir.

Proje sağlık çalışanı yakını olan gençleri pandemi döneminde desteklemek amacındadır.  Sağlık çalışanı yakını olan 11. ve 12. Sınıf gençler için mentorluk, kişisel gelişim eğitimleri, mesleki gelişim içerikleri oluşturulmuştur. Projede GDN mentorları da gönüllü olarak yer almaktadır.

Projenin ilk dönemi Nisan – Haziran 2021 arasında gerçekleştirildi. Sağlık çalışanı yakını 11. ve 12. sınıf öğrencisi 708 genç mentorluk desteği aldı. Projenin ilk döneminde 25 kişisel gelişim eğitimi, 8 meslek tanıtımı, 9 film gösterimi, 3 webinar, 5 kariyer buluşması gerçekleştirilmiştir. Bu etkinliklerde toplam 2487 katılımcı yer almıştır.

Yarın Bizim, Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere hem akademik hem de kişisel gelişim sağlayan çevrimiçi bir platformdur.

www.yarinbizim.com

Platformda aşağıdaki içerikler yer almaktadır:

1- Mentorluk Programı

11. veya 12. sınıf bir öğrenci (menti) ve bir Sabancı topluluğu çalışanı veya GDN gönüllüsü (mentor), yapılandırılmış mentorluk buluşmalarında bir araya gelir. 5 seanstan oluşan yapılandırılmış program başlangıcında, menti ve mentorlar hazırlık eğitimine katılır ve program kapsamında mentiler mesleki hedeflerine göre en uygun mentor ile eşleştirilir.

2- Kişisel Gelişim Eğitimleri

Hedef belirlemeden stres yönetimine, özellikle 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyduğu konuların eğitimleri konunun uzmanları tarafından verilir. İnteraktif yöntemlerin kullanılacağı eğitimler çevrimiçi ve canlı olarak yürütülür.

 3- Sabancı Üniversitesi Kariyer Destek Programı

Sabancı Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Staj Ofisi işbirliği ile yürütülen program kapsamında, kariyer haritası planlamadan yurtdışında eğitim fırsatlarına kadar çeşitli konularda canlı eğitimler düzenlenir. Öte yandan, farklı alanlarda çalışan profesyoneller kariyer yolculuklarını, deneyimlerini ve mesleklerinin koşullarını paylaşır..

4- İlham Veren İsimler

Alanlarında uzman profesyoneller, rol modeller ve konuşmacılar mentilerle çevrimiçi platformda bir araya gelerek bilgi ve deneyim paylaşımında bulunur.

5- Geliştiren İçerikler

Dijital güvenlikten toplumsal cinsiyete, spordan yemeğe kadar değişen hobi ve bilgi videoları yer alır.